Pages Navigation Menu

När ångest blir till konst

Konst och kultur

Jag bor på Öland och där finns väldigt många konstnärer av olika slag. Både de som målar och de som jobbar i keramik och liknande. Mitt intresse har ökat mer och  mer de senaste åren och när jag numera har alla de prylar jag behöver hemma så har jag i stället börjat köpa en del konst till mitt hem.

Jag hade på omvägar hört talas om att det fanns väldigt fin på Hornsgatan i Stockholm med svensk konst till salu. Galleriet startades 2010 av en halländsk konstnär vid namn Lucie Rääf. Hon ställer givetvis ut sin egen konst men har även in olika gästkonstnärer. 


Helgutflykt i konstens tecken

Jag och min väninna tog bussen upp till huvudstaden en fredag för ett per veckor sedan för att bland annat göra ett besök på Galleri Rääf. Här fanns otroligt mycket vacker konst. Förutom alla vackra tavlor fanns här också skulpturer i glas och lera. Priserna varierade en hel del men jag tyckte ändå att de var ganska överkomliga. 

Jag blev väldigt förvånad över att det var så mycket folk i rörelse på detta galleri. Trodde faktiskt inte att det skulle vara ett så stort intresse. Men det verkade som om många gjorde besöket som en liten utflykt.

Lånad bild